Wijbenga GWW dingt mee naar ‘Award Duurzaam Ondernemen’ 2015

Share Button

Wijbenga

Medemblik – Ondernemers die duurzaam inkopen, delen hun ervaringen. Wijbenga GWW aan de Almereweg in Medemblik investeerde in een CO2 neutrale stenenlegger.

Wijbenga Grond- Weg- en Waterbouw

In één klap een forse duurzame stap voorwaarts met een recente inkoop: een volledig elektrische stenenlegger. Kevin Wijbenga, die samen met zijn vader het bedrijf runt: “Voordeel is: geen CO2-uitstoot waardoor de medewerkers niet meer in de schadelijke dieselrook staan. Bovendien is de machine stil en daarvan profiteren de medewerkers, maar ook de omwonenden.

” Het is de eerste bestratingmachine in Noord-Holland en de tweede in Nederland. Weliswaar is het een enorme investering, maar de uitgave van bijna 70.000 euro werd door de subsidies (MIA en VAMIL) gedrukt. Duurzaam en gezond gaan goed samen. En Wijbenga doet meer want het bedrijfspand heeft zonnepanelen en wordt binnenkort met duurzame materialen geïsoleerd.

Duurzaam Medemblik

De gemeente Medemblik werkt aan een klimaatneutrale toekomst. De jaarlijkse ‘Award Duurzaam Ondernemen’ is daar een onderdeel van.

Meer info: Duurzaam-Ondernemen.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow