Wethouder Pijl onthult negen kunstwerken

Share Button

Logo%20Gemeente%20HoornHoorn – Op zaterdag 14 november heeft wethouder Michiel Pijl kunstwerk ‘Hinde voor De Kreek’ onthuld bij De Kreek in Bangert en Oosterpolder. Samen met de kunstenaars, diverse wijkbewoners en genodigden werd gevierd dat de Bangert en Oosterpolder negen nieuwe kunstwerken heeft gekregen.

Al in 2003 is besloten dat in de Bangert en Oosterpolder kunst en bijzondere vormgeving een gezichtsbepalende rol zouden spelen. Ten noorden van De Strip is dat terug te zien in diverse kunstbruggen. Nu zijn er diverse kunstobjecten geplaatst in en om multifunctionele accommodatie De Kreek en op De Strip.

Wethouder Michiel Pijl (Bangert en Oosterpolder) en Judith de Jong (Kunst en Cultuur) laten weten trots te zijn op de kunst in Bangert en Oosterpolder. ‘Kunst geeft een wijk gezicht en identiteit. Het is een feestelijk moment dat de wijk nu maar liefst negen kunstobjecten rijker is. Het is toepasselijke kunst voor deze jonge wijk met gezinnen, soms met een knipoog naar de historie van de Bangert en Oosterpolder.’

Voor de Bangert en Oosterpolder is er een kunstfonds. Een percentage van de bouwsom van nieuwe gebouwen is bestemd voor het verfraaien van de wijk met kunst.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow