West-Friesland zet regiobreed druk op hervatten werk Wesfrisiaweg N23

Share Button

BOVENKARSPEL – De zeven West-Friese gemeenten trekken samen op om druk op de provincie te zetten zodat zo snel mogelijk wordt doorgegaan met de werkzaamheden aan de Westfrisiaweg N23. De verkeersveiligheid is een bron van zorg.

Dat antwoordde wethouder Ton Schuitemaker donderdagavond tijdens de raadsvergadering op een door het CDA in Stede Broec ingediende en unaniem gesteunde motie. De raad maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het stilleggen van het werk na een conflict tussen bouwer Heijmans en de provincie over extra kosten van het project.

Volgens Schuitemaker is deze week ook al gesproken over de gevolgen hiervan voor West-Friesland, nu het er naar uit ziet dat het conflict lang gaat duren. De gemeenten schuiven volgende week aan bij gedeputeerde Elisabeth Post voor bestuurlijk overleg, daarbij staat de N23 hoog op de agenda. Aangedrongen wordt op spoedarbitrage, zodat de oplossing van het conflict niet nog jaren gaat duren.

Florasingel
De raad legde met de motie weer druk op het college van Stede Broec. Want de zorg is groot, zo benadrukte initiatiefnemer Jean-Pierre Kroezen. Hij noemde de vele onduidelijkheden in de huidige verkeerssituatie, zowel voor fietsers als voor auto’s.

Peter Raven (GBS) wees erop dat omwonenden van de Florasingel beloofd is dat het werk eind oktober 2016 klaar zou zijn. Zij ervaren nu veel langer overbelasting door omrijdend verkeer, dat geldt ook voor de Hoofdstraat en het Westeinde.

Yvonne Koopen (PvdA/GL) vindt dat Stede Broec als forensengemeente over de grens moet kijken. Want heel West-Friesland heeft hier last van. Schuitemaker wees erop dat ook gezamenlijk wordt opgetrokken. Het probleem ligt voor Stede Broec zelf bij de kruising Raadhuislaan en de onaffe rotonde bij het tankstation BP.

Meerdere fracties drongen erop aan dat in ieder geval tijdelijk de verkeerssituatie wordt verbeterd. Wilma Scholten (OP) vond het zorgelijk dat fietsers van Stede Broec naar Venhuizen ’s avonds in het donker rijden. ,,Dat kan niet de hele winter zo duren.’’

Publieke opinie
Volgens Schuitemaker is de publieke opinie dat Heijmans de rekening bij de provincie legt. Maar ook hij vindt dat het veel te lang gaat duren. Dus moet gesproken worden over het verbeteren van deze tijdelijke situatie. ,,We gaan voor een gezamenlijke strategie.’’

Dat stelde de raad iets gerust, maar de motie staat.

Bron: NHD

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow