Wandelroute voor mensen met een visuele beperking

Share Button
(Foto: Irene Eekhout)
(Foto: Irene Eekhout)

Bovenkarspel – IVN West-Friesland verzorgt zondag 18 oktober voor het eerst een rondleiding op het nieuwe Wonderpad. Bijzonder aan dit pad is dat het is ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking.

Maar de bedenkers benadrukken dat het een aanrader is voor iedereen die eens op een andere manier de natuur wil beleven. De rondleiding begint om 14.00 uur bij het IVN vanuit het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a in Bovenkarspel.

Wat te denken van het voelen van diverse boomschorsen? Met een beetje geluk zijn eetbare besjes rijp voor de pluk. De rondleiding staat stil bij kastanjes, bladvormen en insecten. Luister naar de vogels en ruik de herfst.Na afloop is er gelegenheid om opgezette dieren te voelen en gewassen te ruiken. De rondleiders vertellen her en der oude verhalen over bomen en struiken.

Het Wonderpad is ontwikkeld door inmiddels gecertificeerde cursisten van de Natuurgidsencursus 2014/2015.De route is gemarkeerd met genummerde paaltjes met een witte bovenkant. Dankzij welwillende medewerking van het Recreatieschap Westfriesland zijn deze palen geplaatst en de moeilijke traversen gemarkeerd met boomstammen.

De officiële opening is in het voorjaar van 2016, tezamen met de opening van het Kabouterpad en Natuurpad Ecoproject.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow