Vol verwachting klopt ons hart: wordt-ie zwart?

Share Button

NTR+SinterklaasjournaalRegio – Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Vanaf vandaag zitten veel kinderen weer voor de buis voor het Sinterklaasjournaal, waarvan vanmiddag de eerste aflevering wordt uitgezonden.

Belangrijkste vragen:
welke huidskleur heeft Sinterklaas en hoe ziet Zwarte Piet er uit?
Het Sinterklaasjournaal speelt een grote rol in de discussie over het uiterlijk van de pieten. Het laatste Sinterklaasjournaal van 2014 sloot af met een scène waarin twee Sinterklazen te zien waren: een witte en een zwarte.

Net als voorgaande jaren wil de publieke omroep niet vooruitlopen op de verhaallijn en antwoord geven op de vraag in hoeverre uitzendingen worden aangepast om tegenstanders van Zwarte Piet tegemoet te komen. Diverse winkelketens hebben laten weten de lijn van het Sinterklaasjournaal te volgen bij de versieringen in de winkel en reclame-uitingen.

Met Dieuwertje Blok als vaste presentatrice doet de NTR in 27 afleveringen dagelijks verslag van de komst van Sinterklaas en zijn verblijf in Nederland. Tijdens het Sinterklaasjournaal doen Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer verslag vanaf verschillende locaties in het land.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow