Vluchtelingen flats Wognum gaan er komen

Share Button

Wognum – Om de woningnood en om ruimte te maken in asielzoekerscentra stemde de gemeenteraad van Medemblik gisteren in met de bouw van 40 appartementen op de voormalige tennisbaan in Wognum.

Hier kunnen 112 mensen komen wonen, waarvan maximaal 80 vluchtelingen.
De gemeente Medemblik en de Woonschakel willen dat de flats in de zomer van 2016 bewoond worden. De inspraakprocedure voor omwonenden word ingekort om zo tijd te winnen. De omgevingsvergunning en de aanpassing van het bestemmingsplan, worden geclusterd. Zodat er maar één besluit is waartegen in beroep kan worden gegaan bij de Raad van State.

Lees ook : Brede steun vluchtelingen flats Wognum

De VVD wil dat de vluchtelingen worden verspreid over de kernen van Medemblik, liefst in gewone huurwoningen. Volgens de VVD komt het bouwplan er juist omdat vluchtelingen voorrang krijgen bij de toewijzing, waardoor de wachttijden voor de andere woningzoekenden oplopen.

Lees ook: Vluchtelingen naar Wognum

De gemeenteraad wil ruim voor de komst van de vluchtelingen een integratie plan voor deze groep. Dit integratieplan moet mede worden opgesteld met partijen als scholen, verenigingen en Werksaam West-Friesland.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow