Vijf Hoornse brandweerlieden koninklijk onderscheiden

Share Button

Logo%20Gemeente%20Hoorn

Hoorn – Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft op dinsdagavond 10 november vijf Hoornse brandweerlieden onderscheiden. Ronald Baas, Sjef Bakker, Hans Kerkhoff, Peter Kist en Adri de Vries werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege hun vrijwillige inzet voor de brandweer. Alle vijf de heren nemen afscheid als vrijwilliger van de brandweer.

Ronald Baas (54)
De heer Baas is 28 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de functies van manschap en chauffeur. De heer Baas was de drijvende kracht achter de brandweervereniging van de Hoornse brandweer. De heer Baas verrichtte niet alleen repressieve taken, maar ook allerlei ondersteunende taken zoals het draaien van bardiensten en vele andere hand- en spandiensten.

Sjef Bakker (44)
De heer Bakker is 25 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de functies van manschap en bediener hoogwerker. Hij was een van de vaste waarden binnen de zogenaamde zaterdagkazernering ten behoeve van het verlagen van de druk op medevrijwilligers. Ook was hij van grote betekenis voor de herbezettingsploeg die ervoor zorgde dat bij een uitruk ook de uitruk voor de rest van de stad gegarandeerd bleef.

Hans Kerkhoff (57)
De heer Kerkhoff is maar liefst 38 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de functies van manschap en chauffeur. Hij speelde daarnaast een belangrijke rol binnen de personeelsvereniging van de brandweer en organiseerde allerlei activiteiten, zoals de brandweerspelen, het Sinterklaasfeest, klaverjassen enzovoorts die bijdroegen aan de teamvorming binnen de organisatie.

Peter Kist (61)
De heer Kist is 35 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de functies van manschap, chauffeur, bevelvoerder, oefenofficier, persvoorlichter, instructeur en officier van dienst. De heer Kist was ook postcommandant van de post centrum. In deze rol leverde hij als vrijwilliger een waardevolle bijdrage aan het management van het korps. De heer Kist was ook beroepsmatig actief voor de brandweer, namelijk als hoofd repressie.

Adri de Vries (52)
De heer De Vries is 21 jaar vrijwillig brandweerman geweest in de functies van manschap en chauffeur. Hij was een zeer stabiele en vaste waarde voor het Hoornse korps. Zijn grote passie lag vooral bij de hoogwerker waarmee hij grote en kleine calamiteiten heeft helpen bestrijden.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow