Vier jaar cel voor beramen overval op ex-schoonouders vanuit gevangenis

Share Button

 

AMSTELVEEN De bekende crimineel Rob Z. heeft in hoger beroep opnieuw vier jaar celstraf gekregen voor een inbraak bij zijn ex-schoonouders die hij vanuit de gevangenis zou hebben beraamd.

Dat liet zijn advocaat Richard van der Weide vandaag weten. Er was zes jaar cel tegen hem geëist. Z. zit momenteel een straf van zestien jaar uit voor zijn hoofdrol in de zogeheten Yellowstone-zaak, die draaide om fraude en oplichting.

Lees ook: Rob Z. aangehouden voor brute overval Amstelveen

Van der Weide noemt de uitspraak ‘opmerkelijk’. “In eerste aanleg vond de rechter hem schuldig aan medeplichtigheid bij de inbraak. In hoger beroep is hij schuldig bevonden aan het juridisch zwaardere ‘medeplegen’.”

“Hoe hij dat vanuit de cel heeft kunnen doen, is mij een raadsel.” Hij wil zich niet zonder meer neerleggen bij de uitspraak en overweegt naar de Hoge Raad te stappen.

Lees ook: Tot zeven jaar cel geëist voor brute overval op bejaard echtpaar

Z. werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot zestien jaar cel voor onder meer afpersing, bedreiging, oplichting van verzekeringsmaatschappijen, betrokkenheid bij het laten ontploffen van een handgranaat en heling van een gestolen schilderij van Karel Appel.

Bron: RTV NH

You May Also Like

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow