Verdwaalde vos gespot in Amsterdam

Share Button

AMSTERDAM (AT5) De vorige vos is nog maar net uitgezet in de natuur of een nieuwe loopt alweer door de binnenstad. Vanochtend troffen voorbijgangers een vos aan in de Marnixstraat in Amsterdam. Het vosje zat daar ter hoogte van de Bullebaksluis op zijn gemak op een muur.

Volgens de dierenambulance is de vos opmerkelijk tam en helemaal niet bang voor mensen. Toch blijkt uit beelden dat hij niet graag werd gevangen. “Ik vind dit heel bizar, het moet niet gekker worden”, reageert Gerrit Zant van vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht. “Dat er nu een tweede vos in twee weken tijd wordt binnengebracht is opmerkelijk.”

Lees ook: Man door vos gebeten in Bloemendaalse duinen

Het gebeurt normaal gesproken maar eens in de paar jaar dat een vos de binnenstad inloopt. Zant vermoedt dat de vos door andere vossen is verjaagd uit het Westerpark. “Waarschijnlijk heeft hij de hele nacht over de Marnixstraat gelopen. Hij zal wel bekaf zijn geweest en op het muurtje zijn gaan uitrusten.”

Schuw
De komende dagen laat Zant de vos op krachten komen in de opvang. “Ik wil eerst hebben dat hij weer wat schuwer wordt voor mensen. Het moet niet zo zijn dat hij meteen weer naar iemand toeloopt voor een broodje kaas als we hem uitzetten.”

Twee weken geleden werd een vos aangetroffen in de Jordaan. Die vos is inmiddels weer uitgezet in de natuur.

Bron: RTV NH

 

You May Also Like

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow