Twintig procent minder agressie in ov: "Spannend of we dat gaan halen"

Share Button

HOOFDDORP Het doel om het aantal geweldsincidenten in het openbaar vervoer met twintig procent terug te dringen, is ambitieus. Misschien wel te ambitieus, denkt FNV Spoor-bestuurder Huub van der Dungen. “Het wordt spannend of we dat gaan halen.”

De NS, stad- en streekvervoerders, overheden en vakbonden spraken gisteren op het ministerie van Veiligheid en Justitie af de veiligheid in trein, tram, metro en bus een flinke impuls te geven. Wie zich in het openbaar vervoer schuldig maakt aan agressie, geweld of vandalisme wordt net zo hard gestraft als overvallers.

Lees ook: Geweld in openbaar vervoer harde aangepakt

Mishandelde conducteurs, gewapende overvallen en bespuugde servicemedewerkers: personeel in de ov-sector is zeker de laatste jaren regelmatig het doelwit van agressieve reizigers. Dieptepunt was de mishandeling van een conductrice op station Hoofddorp, begin vorig jaar.

Lees ook: NS-conductrice zeer zwaar afgetuigd op station Hoofddorp

“Je kunt dus eigelijk wel zeggen dat die trieste gebeurtenis in Hoofddorp vorig jaar het startpunt is geweest van extra maatregelen om agressie terug te dringen”, vertelt vakbondsbestuurder Van der Dungen. Ook nu, anderhalf jaar later, liegen de cijfers er niet om. “Per dag krijgen minimaal twee conducteurs te maken met fysiek geweld.”

Bron: RTV NH

 

You May Also Like

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow