Stichting Puur Slim West-Friesland opgericht

Share Button

West-Friesland – Partners slaan handen ineen om energiebesparing in bestaande bouw te realiseren. De gemeenten Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen willen het duurzaamheid bewustzijn van haar inwoners naar een hoger niveau tillen en concrete stappen zetten op gebied van energiebesparing in de bestaande bouw.

Daarvoor zijn al een aantal maatregelen genomen. Zo is er een coördinator Duurzaamheid aangesteld en zijn de gemeenten aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket (DBL) waar huiseigenaren informatie een advies kunnen krijgen over energiebesparende maatregelen.

Stichting Puur Slim West-Friesland

Om nog meer te kunnen bereiken, is er samenwerking gezocht met Bouwend Nederland en Uneto VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel). Deze samenwerking heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Puur Slim West-Friesland.

De vijf deelnemers aan de stichting zijn:

Toekomstgroep en Schadeberg namens Bouwend Nederland
Santstra namens Uneto VNI
Rabobank
Woningbouwvereniging Woonschakel.

Pilotproject

Hoofddoel van het pilotproject is dat 75 huiseigenaren minimaal twee of meer energiebesparende maatregelen aan hun woning (laten) uitvoeren. Daarvoor worden circa 1500 gelijksoortige jaren 60-80 woningen (500 per gemeente) geselecteerd. De geselecteerde huiseigenaren worden intensief betrokken bij het realiseren van een energie neutrale modelwoning en het samenstellen van de diverse maatregelenpakketten.

De ervaringen uit het project worden geëvalueerd en beschreven zodat andere gemeenten, bouwers/ installateurs en woningcorporaties er ook mee aan de slag kunnen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow