Sluiting De Lindehof door bezuinigingen

Share Button

Lindehof 2Hoogwoud – De opgelegde bezuinigingen door de politiek van gemeente Opmeer  zijn voor wijksteunpunt De Lindehof in Hoogwoud onhaalbaar.

Ouderen in de knel als instantie sluit Dat zegt voorzitter Gerda van der Kolk in reactie op het begrotingsbesluit van de gemeente Opmeer. Dat voorziet in een structurele besparing van zeker dertig mille op jaarbasis. Dat is niet te doen, stelt Van der Kolk. ,,Dat is een gigantisch groot bedrag en dat kunnen we niet ophoesten. De gemeente is eigenaar van het gebouw en in het uiterste geval zijn we genoodzaakt de huur op te zeggen. Meer smaken zijn er niet, het is een somber verhaal maar het is niet anders.” Deze drastische maatregel zou sluiting betekenen van De Lindehof, geeft ze toe. ,,We moeten het ermee doen.’’

Vrijwilligers
In het wijksteunpunt is de ernst van de situatie eveneens doorgedrongen, zegt beheerder Tanja Harlaar. ,,Mensen praten hier nergens anders over. Er heerst angst dat we moeten sluiten.’’ Tanja Harlaar en Annet Mantel zijn de enige professionele krachten en staan voor respectievelijk 25 en 12 uur op de loonlijst. Daarnaast zijn er ruim veertig vrijwilligers inzetbaar. Zij helpen bij het klaverjassen, sjoelen, bridgen, darten, seniorengymnastiek en vele andere activiteiten.

Seniorendag
Op donderdag 26 november staat er een Seniorendag op het programma in De Lindehof. Wijkagent Han Staal komt vertellen over de gevaren van verkooppraatjes en (internet)oplichting, er is een voorlichtingsbijeenkomst over valpreventie en tot slot cabaret door het duo Theo en Els Spigt. Ook is er een gezamenlijke lunch. Burgermeester GertJan Nijpels trapt af en hij kan op ’een warm welkom’ rekenen van het bestuur dat Nijpels op de bezuinigingen aan zal spreken.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow