Sinterklaas logeert in het Westfries Museum

Share Button

westfries+museum

Hoorn – Het Westfries Museum mag zich vanaf zaterdag 14 november tot en met zondag 6 december weer verheugen in hoog bezoek: Sinterklaas komt te logeren en daar zijn we heel trots op.

Al eerder heeft hij in het museum geslapen en blijkbaar beviel dat opperbest. Het Westfries Museum heeft zijn logeervertrekken weer piekfijn verzorgd en een werkkamer, eetzaal en uiteraard een slaapkamer ingericht met een echt hemelbed, speciaal opgemaakt voor Sinterklaas. Het is tenslotte een drukke tijd voor hem, dus dan kan hij extra lekker slapen!

Piraat
Ook dit jaar is er voor de Sint en zijn Pieten weer veel werk te verzetten: verlanglijstjes lezen, kadootjes kopen, inpakken en rondbrengen natuurlijk. In de inpakkamer van het museum wordt alles voorbereid voor pakjesavond. Maar dit jaar loopt het wat anders dan anders met de kadootjes. Er dreigt namelijk gevaar: Sinterklaas vertelde ons dat er een piraat is gezien op het IJsselmeer. En die heeft het waarschijnlijk voorzien op de geldkisten van Sinterklaas!

Maar Sinterklaas is niet voor één gat te vangen. Hij neemt zijn geldkisten mee naar het museum en heeft een paar echte ouderwetse Zeepieten van de Halve Maen opgetrommeld. Dit zijn speciale pieten, die geen kadootjes inpakken en rondbrengen, maar één hele belangrijke taak hebben: op het geld van Sinterklaas passen. Want, stel je toch voor, dat iemand het geld van de Sint steelt. Dan kan de Sint dit jaar helemaal geen kadootjes kopen. Geen pepernoten en chocoladeletters. Dan loopt alles in de soep!
De Zeepieten helpen Sinterklaas daarom zijn geldkisten goed te bewaken. Als je ze ziet en ze het heel lief vraagt, mag je misschien wel even een kijkje nemen in Sint’s schatkamer.

Op bezoek bij de Sint
Naast al dat harde werken, heeft Sinterklaas ook even tijd vrij gevonden, om bezoek te ontvangen in de Schutterijzaal van het Westfries Museum. Dus mocht je hem nog even willen bezoeken, een hand geven of een verlanglijstje achterlaten, dan ben je natuurlijk van harte welkom, in de weekeinden vanaf 15 november, tussen 14.00 en 16.00 uur. Kijk op www.wfm.nl voor een overzicht van tijden. En de Zeepieten zijn er dan ook natuurlijk, want stel je voor dat die rottige piraat plotseling opduikt…

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow