Ruim 50 drankrijders uit het verkeer gehaald

Share Button

alcoholcontrole (1)Regio – De politie in Noord-Holland heeft afgelopen week weer ruim 50 mensen uit het verkeer gehaald, omdat zij onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. 10 Drankrijders liepen tegen de lamp omdat zij betrokken waren geweest bij een aanrijding.

Rijvaardigheid neemt af door alcohol
Uit onderzoek is gebleken dat de reactiesnelheid afneemt en dat de wegggebruiker die onder invloed van alcohol verkeert, de risico’s onderschat en de eigen vaardigheden juist gaat overschatten. Door het drinken van een paar glazen alcohol wordt de kans op een verkeersongeval 2x zo groot. Jaarlijks vallen er circa 120 doden in het verkeer door alcoholgebruik.

Op het randje
Tijdens de honderden blaastesten afgelopen week, bleek dat tientallen andere bestuurders nèt onder de limiet bliezen. Afgelopen vrijdag bliezen tijdens een controle in Wijdenes 13 mensen een ‘p/a’ tijdens de blaastest op straat: dit houdt in dat ze wel alcohol genuttigd hadden, maar op dat moment nèt onder de limiet bliezen.

Alcoholcontroles 24 uur per dag
Alcohol en verkeer gaan niet samen: de politie in Noord-Holland controleert 24 uur per dag op het rijden onder invloed van alcohol. Dit gebeurt via gerichte alcoholcontroles en tijdens surveillancediensten. Ook moet na elke aanrijding een blaastest worden afgelegd: afgelopen weken bleken 10 mensen die betrokken waren bij een aanrijding, onder invloed van alcohol te verkeren. Dit levert voor deze mensen flinke problemen op bij hun verzekeringen.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow