Regionale ziekenhuizen verder onder 1 naam

Share Button

MCA

Regio – Op dinsdag 6 oktober heeft de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep de nieuwe naam voor de ziekenhuisorganisatie bekend gemaakt.

Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis gaan samen verder onder de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep. Deze nieuwe naam wordt op 10 december in gebruik genomen. Tot die tijd houden de ziekenhuizen hun eigen naam.

Sinds 2008 werken de twee ziekenhuizen nauw samen. Wat startte met een bestuurlijke samenwerking heeft sinds 1 januari 2015 de status van een juridische fusie bereikt. Dit resulteerde in één stichting, de MCA Gemini Groep. De komst van de nieuwe naam Noordwest Ziekenhuisgroep is de volgende belangrijke stap in de samenwerking.

Voorzitter raad van bestuur Harry Luik:

“Er is gekozen voor een naam die past bij het feit dat we twee ziekenhuizen zijn die op meerdere locaties zorg leveren. Met de naam Noordwest Ziekenhuisgroep verbinden we ons duidelijk aan deze regio.

Inwoners van Noordwest-Nederland kunnen bij ons terecht voor uitstekende basiszorg en complexe specialistische zorg. Onze ambitie is om een toonaangevende ziekenhuisgroep te zijn waar het draait om een hoge medische standaard én een mensgerichte benadering. Samen maken we ons hard voor beter worden én beter leven.

Dit doen we dichtbij als het kan en verder weg wanneer dat moet. Daarom zijn we te vinden in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen en op Texel”.

Vragen?
Heeft u vragen wat de nieuwe naam voor u gaat betekenen? Klik hier voor de veelgestelde vragen.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow