Reddingsbrigade De Streek in actie voor Serious Request

Share Button

15741_fullimage_Serious_rescueStede Broec – Ook dit jaar zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich weer in voor het goede doel. Met een driedaagse vaartocht, genaamd ‘Serious Rescue’, halen reddingsbrigades geld op voor 3FM Serious Request.

Het thema van 2015 is ‘The next generation’: aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. Reddingsbrigade De Streek uit Stede Broec is sinds 2010 betrokken bij Serious Rescue.

De driehonderd redders die aan Serious Rescue meedoen, vertrekken zaterdag 19 december uit Venlo in een lang lint van veertig oranje reddingsboten om maandagmiddag 21 december het verzamelde bedrag te overhandigen bij het Glazen Huis in Heerlen. Een vaartocht van zo’n honderd kilometer. Iedereen kan via de reddingsbrigade een bijdrage doen aan Serious Request.

De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en met de hulp van sponsors. Daardoor kan ieders bijdrage volledig ten goede komen aan het goede doel. Op www.rbdestreek.nl is hier alles over te lezen.

Het redden met een reddingsboot vraagt veel kennis. Daarvoor geeft de reddingsbrigade cursussen Vaarbewijs (ook voor niet-leden) en wordt er veel geoefend om te kunnen worden ingezet bij dijkdoorbraken en watersnood. Serious Rescue is, naast een mooie actie, dus ook een goede oefening in het samenwerken met andere reddingsbrigades. Zo helpt het ene goede doel het andere. Op de Facebook-pagina van Reddingsbrigade De Streek wordt een zo actueel mogelijk verslag gegeven.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow