Politie vindt gestolen telefoon terug dankzij ‘Find My Iphone’

Share Button

HAARLEM Woensdagavond kreeg de politie een melding vanuit een winkel in het centrum van Haarlem. Hier zou de telefoon, van de eigenaar van de winkel, weggenomen zijn van achter de toonbank.

Door de centralist van de Meldkamer Politie Noord-Holland werd direct goed uitgevraagd en het bleek te gaan om een Iphone.

Zoals velen weten zijn Iphone’s te traceren middels de functie; ‘Find my Iphone’. Deze gegevens werden door de eigenaar dan ook direct doorgegeven en zo kon er ingelogd worden op het account van de eigenaar.

Terwijl de agenten zochten naar de verdachte, zocht de centralist van de meldkamer mee op internet. Al snel bleek de telefoon uit te peilen ter hoogte van een woning in Haarlem-Oost.De agenten belde aan op het adres en een getuige die toe stond te kijken bij werkzaamheden van de agenten, herkende het signalement van de man en kon ons precies zeggen waar hij woonde en dat hij enkele minuten ervoor was thuisgekomen op de fiets.

De agenten hebben vervolgens de woning betreden met een machtiging. De machtiging geeft de politie bevoegdheid om ergens binnen te gaan ook al hebben zij geen toestemming van de bewoner.

In de woning troffen de agenten in eerste instantie niks aan. Omdat de verdachte heel zenuwachtig werd hij direct aan de tand gevoeld en na enkele minuten bekende hij de telefoon gestolen te hebben. De verdachte bleek de telefoon verstopt te hebben en deze werd dan ook direct tevoorschijn getoverd.

De verdachte is hierop aangehouden voor diefstal.

De verdachte zal zich binnenkort bij het Openbaar Ministerie mogen verantwoorden. En de aangeefster? Zij is uiteraard weer herenigd met haar Iphone!

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow