Peter Duineveld, nieuwe wijkagent

Share Button

logo-gemeente-opmeerOpmeer – Peter Duineveld is de nieuwe wijkagent van Opmeer. Hij doet dit samen met zijn collega Han Staal, die al langer wijkagent in onze gemeente is. Peter is wijkagent voor het gebied ten zuiden van de A.C. de Graafweg en Han voor het gebied ten noorden van de A.C. de Graafweg. Peter heeft veel zin om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent. Peter vertelt: “Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. Ik ben aanspreekbaar voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.”

Een mooi vak
Peter heeft heel wat jaren politie ervaring en beleeft nog dagelijks plezier in het uitoefenen van dit mooie vak. Na jaren in de algemene dienst gewerkt te hebben, werd hij wachtcommandant van bureau Hoorn en Stede Broec en daarna wijkagent in Enkhuizen. “Ik ben vier maal uitgezonden voor politie-vredesmissies. Ik ben nu net terug van mijn laatste missie in Kosovo.”

Wat doet een wijkagent?
De wijkagent is verantwoordelijk voor de politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk.

Heeft u een vraag voor de wijkagent?
Peter is bereikbaar via het algemene politienummer 0900 – 8844 of stuur een mail naar peter.duineveld@politie.nl en Peter is te volgen op twitter @pol_duineveld.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow