Ontdekkingsreizigers uit West-Friesland in Westfries Archief

Share Button

17936_fullimage_Wereldkaart_Frederik_de_Wit_klein_240x160

Regio – Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Tijdens deze maand houdt het Westfries Archief lezingen en rondleidingen over Westfriese ontdekkingsreizigers.

Tussen Droom & Daad
Bij het Westfries Archief in Hoorn komt het thema ‘Tussen Droom & Daad’ tot leven met een lezing en een rondleiding over bekende Westfriese ontdekkingsreizigers. Aan het einde van de zestiende eeuw veranderde er veel in Westfriesland. Het ging goed met de economie. Veel Westfriezen wilden net als de Portugezen, zelf met hun schepen goederen uit verre landen halen!

Westfriese handelsreizigers
Een aantal Westfriezen speelde een belangrijke rol in het verwezenlijken van deze droom; zij reisden naar Indië en verzamelden een schat aan informatie over het land, zijn gebruiken, handelsmogelijkheden en de route ernaar toe. De verre reizen van Enkhuizer Dirk Gerritsz. Pomp waren van groot belang voor het organiseren van de eerste handelsreizen naar Indië. Deze compagnieën waren de voorlopers van de Verenigde Oost-Indische Compagnie.

Lezing en rondleiding
Het Westfries Archief organiseert op vrijdagen in oktober een lezing en een rondleiding. Wilt u meer weten over deze bijzondere periode uit de Westfriese geschiedenis en originele stukken met eigen ogen zien? Kom dan langs.

De lezingen en rondleidingen vinden plaats op 16, 23 en 30 oktober, inloop vanaf 14.15 uur.

Informatie
Wilt u meer informatie of u aanmelden? Dat kan via www.westfriesarchief.nl of tel. 0229-282500.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow