Nostalgische kermis terug op Noorderveemarkt

Share Button

Hoorn – Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de nostalgische kermis in 2016 terugkeert als onderdeel van de Hoornse kermis, bij wijze van pilot op de Noorderveemarkt.

Daarvoor wordt het parkeerterrein tijdelijk met groot deel verkleind.
De gemeente komt met hun besluit tegemoet aan verzoeken vanuit de bevolking en doet Hoorn recht aan de status van de kermis als immaterieel cultureel erfgoed.

Sinds het verdwijnen van de nostalgische kermis van de Hoornse kermis in 2010 kwamen er zowel vanuit de gemeenteraad als vanuit de bevolking vragen over het waarom en of de nostalgische attracties die vooral aantrekkingskracht hebben op ouders met kleine kinderen terug konden komen.

Wethouder Michiel Pijl:
‘Mede door de uitverkiezing van onze kermis als immaterieel erfgoed vinden wij het wenselijk om de nostalgische kermis weer deel uit te laten maken van de Hoornse kermis. Als locatie hebben we nu gekozen voor het parkeerterrein Noorderveemarkt. Het is de enige plek in de directe nabijheid van de kermis die groot genoeg is om een aantrekkelijke nostalgische kermis een volwaardige plek te geven. Dus dat gaan we nu uitproberen op iets meer dan de helft van het parkeerterrein. Daar kunnen zo’n 10 attracties staan. Het andere gedeelte l blijft beschikbaar om te parkeren. We voegen zo iets toe aan de kwaliteit van de Hoornse kermis en aan Hoorn als bruisende stad. Ik ben er dan ook heel blij mee!’

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow