Nog steeds onduidelijkheid windturbines Zwaagdijk

Share Button

Zwaakdijk – De Stuurgroep Tegenwind turbines in de Linten was woensdag aanwezig bij vergadering van de Provincie Noord-Holland. Co Vlaar en Hans Tigges spraken in tijdens de commissie vergadering.

Het was druk op de publieke tribune. Met Veel actievoerders uit het havengebied in Amsterdam die graag windturbines willen, wat de Provincie Noord-Holland niet gaat toestaan en veel actievoerders uit de gemeente Medemblik, zij willen geen windturbines in het open landschap.
Tijdens de bijeenkomst mochten de actievoerders van de stuurgroep en aanhang geen spandoeken omhoog houden, alleen achterin de zaal.

Door de uitspraken van gedeputeerde Joke Geldhof werd het er niet beter op. Ze wil gemeente Medemblik verdelen in een noordelijk ongerepte omgeving zonder windturbines, waardoor Hauwert en Midwoud worden ontzien. Geldhof noemt de omgeving ten zuiden van de Kromme Leek een dynamisch stedelijk gebied daardoor kunnen we in de Kromme Leek negentien molens geplaatst worden.

Wethouder Hans Tigges merkte terecht op dat De Westfrisiaweg de grens is van het landelijk gebied en niet de Kromme Leek.
Co Vlaar van de Stuurgroep pleitte ervoor dat de Statenleden de fout gaan herstellen.
Veel steun kreeg de stuurgroep van de SP, VVD Ouderenpartij en Partij50 in de provinciale staten.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow