Nieuwe aanpak spataderen in het Westfriesgasthuis

Share Button

WFG LOGO

Hoorn – Patiënten met spataderen worden vanaf 1 januari 2016 in het Westfriesgasthuis behandeld via de zogenaamde ClariVein-techniek. “Een grote stap voorwaarts bij de aanpak van spataderen,” volgens vaatchirurg Arno Wiersema. “Deze methode biedt veel voordeel voor de patiënt. De behandeling duurt korter en is minder pijnlijk.”


ClariVein Methode

De ClariVein-behandeling is een spectaculaire verbetering ten opzichte van bijvoorbeeld de laserbehandeling of het strippen van spataderen op de operatiekamer. Bij deze vormen van behandeling moet de patiënt een aantal uren in het ziekenhuis blijven. Dat is niet alleen vervelend, maar ook duur.

Wiersema: “Mensen kunnen een kwartier na de ClariVein-behandeling lopend het ziekenhuis verlaten. Qua pijn is een paar dagen paracetamol toereikend. In vergelijking tot oude technieken is deze behandeling enorm patiëntvriendelijk.”

Onderzoek
De methode is de afgelopen jaren uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Aan dit onderzoek deden onder andere 60 patiënten uit het Westfriesgasthuis mee. Bij 93% van de behandelde patiënten in deze onderzoeksfase was het resultaat zeer goed.

Vergoeding
De werkwijze wordt vergoed door verzekeraars. Patiënten kunnen zich met een verwijzing van huisarts melden bij het speciale spataderspreekuur, waar de vaatchirurg en de dermatoloog samen met de patiënt de juiste behandeling bepalen. Inclusief de ClariVein-methode als mogelijkheid. Wiersema: “Ik schat dat we zo’n 60 tot 70 procent van de mensen met spataderen op deze manier kunnen behandelen.”

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow