Miranda Corbièrs wint Jan van Luxemburgprijs

Share Button

Hoorn – Miranda Corbière heeft donderdagavond 17 december de Jan van Luxemburgprijs gewonnen, een prijs voor leesbevordering.

Miranda ontwikkelde de Brede School Bibliotheek (BSB) in Hoorn, een bibliotheek voor kinderen,
Met haar ‘Pippification of the Library’ heeft zij tal van innovatieve leesbevorderingsprojecten uitgedacht en opgezet. Miranda betrekt kinderen actief bij het bibliotheekwerk.

Het liefst ziet ze de kinderen aan de macht, zoals Pippi Langkous ook de baas is in haar eigen huis. Miranda ontwikkelde de Brede School Bibliotheek (BSB) in Hoorn, een bibliotheek voor kinderen, door kinderen. De nieuwe jeugdafdeling van de Centrale bibliotheek in Hoorn richt zich niet alleen op de boekenwurmen, maar ook op kinderen met andere interesses.

Tot slot ontwikkelde Miranda, samen met VVE- instellingen, wijkcentra en het Logopedisch Centrum, de Woordenwerkplaats, met speelhoeken waar peuters op een actieve manier bezig zijn met taal. Miranda schenkt de gewonnen prijs de eerste Brede School Bibliotheek in de Grote Waal. Het geldbedrag zal daar een goede bestemming krijgen.

Het Jan van Luxemburg Programma is geïnitieerd ter nagedachtenis aan Jan van Luxemburg (1936-2012), een literatuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam die als geen ander mensen kon stimuleren om te lezen. Het Programma stelt zich ten doel om onder het motto Het plezier van lezen aandacht te genereren voor mensen en organisaties die, net als Jan van Luxemburg, anderen aanzetten tot lezen en tot liefde voor literatuur.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow