Minder intercity’s tussen Haarlem en Alkmaar

Share Button

Regio – Slecht nieuws voor mensen die vaak met de trein reizen tussen Haarlem en Alkmaar. Vanaf half december worden er treinen geschrapt tussen beide steden. Vooral reizigers die buiten de spits rijden, moeten daardoor langer wachten op hun trein.
Dat is het gevolg van de nieuwe dienstregeling van de NS die 13 december wordt ingevoerd. Op het traject Alkmaar – Haarlem vinden er veel veranderingen plaats, zo valt te lezen op de site van de NS.

Lees ook:

‘Alleen in de ochtendspits van Alkmaar naar Haarlem en in de avondspits van Haarlem naar Alkmaar blijven er twee rechtstreekse intercity’s per uur rijden.Fors minder reisopties dus, want nu is dat nog de hele dag het geval.

Heiloo, Castricum, Uitgeest geschrapt
Deze intercity’s stoppen straks alleen op station Beverwijk en niet meer op de tussengelegen stations Heiloo, Castricum en Uitgeest. Wie vanuit Beverwijk, Heiloo, Castricum of Uitgeest naar Haarlem of naar Alkmaar wil, kan tweemaal per uur de sprinter nemen.

Vanuit Castricum en Heiloo naar Haarlem kan je ook kiezen voor een intercity met een overstap in Amsterdam Sloterdijk. Dat kost wel extra reistijd, waarschuwt de NS alvast.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow