Michiel Pijl benoemd tot burgemeester Drechterland

Share Button

Hoogkarspel – De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft op 18 februari 2016 Michiel Pijl benoemd als burgemeester van Drechterland.

Nieuwe burgemeester benoemd
De heer Pijl is 36 jaar en lid van het CDA. Hij is sinds 2010 wethouder in Hoorn. Daarvoor was hij zes jaar raadslid in Hoorn. Hij volgt de heer R.J.H. (Rob) van der Riet (CDA) op, die per 1 maart 2016 met pensioen gaat. De benoeming gaat in op 23 maart 2016. Op die dag wordt de nieuwe burgemeester officieel beëdigd en geïnstalleerd in Drechterland.

Betrokken en benaderbaar
De gemeenteraad maakte op 21 december 2015 bekend dat zij de heer Pijl voordroegen als kandidaat van voorkeur voor het burgemeesterschap van Drechterland. De aanbeveling van de gemeenteraad werd daarna, voorzien van een advies van de commissaris van de Koning in Noord-Holland naar de minister verzonden. Want de benoeming moet met een Koninklijk Besluit akkoord worden bevonden.

De gemeenteraad vindt Michiel Pijl een betrokken, benaderbaar persoon die zich gemakkelijk in verschillende soorten gezelschap beweegt. Iemand die in staat is de ‘burgervader’ van de Drechterlandse gemeenschap te zijn.

Vervolg
Op 23 maart 2016 zal de nieuwe burgemeester, de heer Pijl officieel worden geïnstalleerd. Hiermee volgt hij de heer Van der Riet op die met pensioen gaat. In de tussenliggende periode zal locoburgemeester Te Grotenhuis deze taken waarnemen.

Sollicitatieprocedure
In juni 2015 hadden inwoners de mogelijkheid om een enquête in te vullen, waarin zij de kwaliteiten van de toekomstige burgemeester mochten benoemen. Ruim 150 inwoners deden hieraan mee. Met deze informatie stelde de vertrouwenscommissie een profiel op.
In totaal waren er 32 kandidaten die solliciteerden naar de baan.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow