Me is stomste woord van 2015

Share Button

Regio – Het woordje ‘me’ is het stomste woord van het jaar. ‘Me’ in plaats van ‘mijn’ in een zin als ‘me moeder vindt dat ik raar praat’ kreeg 30 procent van de stemmen in een verkiezing van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie.

Het is geen bezittelijk voornaamwoord, zegt een van de inzenders. Het gaat dan ook om de geschreven vorm van ‘me’ waar het instituut vanaf wil. In de gesproken taal worden worden wel vaker verkort uitgesproken en dat zal ook niet veranderen.

Tot 1 december konden mensen stemmen op een lijst van tien stomste woorden, zoals selfie, papadag, mensenmens en chillen. In totaal 25.000 mensen hebben hun stem uitgebracht, aldus het instituut dinsdag. Vorig jaar was het woord ‘oudjes’ dat de meeste stemmen kreeg omdat het woord denigrerend en negatief zou zijn.

Overzicht van alle woorden op: Wegmetdatwoord.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow