Marsepein, taaitaai en appelbollen in Bakkerijmuseum

Share Button

Bakkerijmuseum

Medemblik – In het lekkerste museum van Nederland is het in koude maanden, in de geur van speculaas en chocolade, lekker warm toeven. De bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen én zelf een activiteit doen. Van 17 oktober tot en met 1 november betekent dat volop gezelligheid in het Bakkerijmuseum.

Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken en versieren. Tegen betaling van 2 euro extra, kunnen de kinderen zelf met marsepein aan de slag. Ook wordt een extra demonstratie schilderen met chocolade gegeven.

Deze bakkerskunst is bijna verloren gegaan, maar wordt in het Bakkerijmuseum nog bedreven. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een cursus. Zo blijft deze vorm van bakkerskunst voortbestaan.

In het museum werken de bakkers alleen met lokale producten en regionale recepten. De appels voor de appelbollen, die in de herfstvakantie worden gemaakt, komen van de appelboom in de achtertuin van het museum. Dat deed de bakker namelijk vroeger ook.

Grondlegger van het Bakkerijmuseum, Cees de Boer uit Wadway, had zelfs een boomgaard. In verse appels schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen. De rest is bakkersgeheim, of toch niet… Naast appelbollen zijn ook seizoenslekkernijen, zoals taai-taai en gevulde speculaas verkrijgbaar.

In de herfstvakantie is het museum open van 11.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie over activiteiten in het museum is te vinden op De Oudebakkerij.nl of bel naar 0227-545014.
Kom in de vakantie eens langs aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow