Mark Raat (VVD) wil niet opdraaien opvangkosten vluchtelingen

Share Button

Medemblik – Vanaf 29 november zullen ca. 180 vluchtelingen voor maximaal 9 dagen opgevangen worden in de Muiter. De kosten voor de gemeente zijn naar schatting € 75.000,-. De VVD-fractie Medemblik is hier kritisch over.

De VVD is van mening dat het COA zelf de kosten moet betalen. Fractievoorzitter Mark Raat: ‘In Nederland is het zo geregeld dat het COA verantwoordelijk is voor de opvang van vluchtelingen, dan moeten zij de kosten niet afschuiven op de gemeente. Wij hebben de burgemeester gevraagd zich in te spannen om alle uitgaven vergoed te krijgen.’ Daarnaast wil de VVD van de burgemeester nadere uitleg over hoe hij zorgdraagt voor de veiligheid, zowel van de omwonenden als de vluchtelingen zelf. Ook is er goede communicatie met de buurt nodig.

In september nam de gemeenteraad een PvdA-motie aan waarin de burgemeester werd opgeroepen om als gemeente Medemblik hulp aan te bieden bij het COA. Alleen de VVD en BAMM stemden daar tegen. Nu het gemeentebestuur 9 dagen crisisopvang organiseert is ons inziens voorzien in de opdracht die een meerderheid van de gemeenteraad gaf.

Dit kan niet op deze manier blijven doorgaan.’ De VVD staat achter het landelijke beleid om opvang te stichten in veilige regio’s in het gebied waar zij vandaan komen en bovendien oneigenlijke migranten, die geen echte vluchteling zijn, terug te sturen.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow