Man en vrouw aangehouden voor het negeren rood kruis A9

Share Button

ALKMAAR Op vrijdag 28 juli werden agenten met spoed richting de A9 rechts gestuurd. Op de vluchtstrook stond een voertuig waarin iemand achter het stuur zat die zich niet goed voelde.

Rijkswaterstaat had voor een veilige werkplek inmiddels al een rijstrook afgekruist.
Ter plaatse had de politie twee politievoertuigen met blauwe zwaailichten schuin op de rijstrook gezet. Zo konden bestuurders zien dat er echt iets aan de hand was.

Kort daarvoor stond de motor van Rijkswaterstaat. Dit doet de politie en Rijkswaterstaat om een veilige werkplek te creëren. Het ambulancepersoneel was inmiddels ter plaatse en nam de hulpverlening van ons en de omstanders over.

Vervolgens zagen de agenten dat er meerdere bestuurders over de afgekruiste rijstrook reden. Een aantal bestuurders reden de file voorbij over de afgekruiste rijstrook en voegde het laatste moment de file in. Het laatste moment was net voor de motor van Rijkswaterstaat.

Bij het laatste voertuig gaf de politie de bestuurder een stopteken maar deze negeerde het stopteken. Bij het volgende stopteken reed de bestuurder om de pylonen heen en negeerde ook dit stopteken en reed toen door richting het Kooimeerplein.

De agenten bedachten zich geen moment en reden met zwaailicht en sirene achter het voertuig aan. Deze konden wij staande houden ter hoogte van de kruising Heilooër Tolweg en de Kennemerstraatweg. De bestuurder gaf aan dat hij ons niet gezien had. Verder gaf hij aan dat hij de afgekruiste rijstrook niet had gezien. De vrouw van de bestuurder reed achter haar man aan en gaf aan dat ze ook het laatste moment ingevoegd was. Ook zij gaf aan dat ze de kruizen niet gezien had.

De bestuurders zijn uit de file gehaald en hebben een proces-verbaal gekregen.
De hoogte van bekeuring zal bepaald worden door de officier van justitie.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow