Lezing Oudheidkundige Vereniging Medenblick

Share Button
Geo-archeoloog Wilco van Zijverden
Geo-archeoloog Wilco van Zijverden

Medemblik – Het bestuur van de Oudheidkundige Vereniging Medenblick houdt vrijdag 23 oktober om 20.00 uur voor leden en belangstellenden een bijeenkomst. Wilko van Zijverden verzorgt de avond met als titel:

Van open zee tot nieuwbouwwijk, het ontstaan van het West-Friese landschap.

Wilko van Zijverden groeide op in Medemblik. Hij is nu als geo-archeoloog werkzaam in Amersfoort, maar ook docent archeologie in Deventer. De oud Medemblikker is voor twee dagen in de week gedetacheerd bij de Universiteit Leiden om een nieuw landschapsmodel te vervaardigen voor de periode 2000-750 voor Chr. in het kader van het project Farmers of the Coast, een uniek project over de bronstijd in West-Friesland.

Het West-Friese landschap wordt bezongen in vele gedichten en laat de West-Fries niet onberoerd. Discussies over landschappelijke elementen lopen soms hoog op, zoals de discussie rondom het kadetjesland in Twisk. Waarom leiden een paar bobbels in het landschap tot dergelijke verhitte discussies?

Kortom: hoe uniek is het West-Friese landschap nu eigenlijk en wat is de waarde daarvan? De bijeenkomst is in de zaal van Café Brakeboer, Oosterhaven 30 in Medemblik, en niet leden betelen 2 euro.

Kijk voor meer informatie op www.okv-medenblick.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow