Kunst op het schoolplein

Share Button

Kunst op het SchoolpleinGrootebroek – Sascha en Nienke twee examenleerlingen van de afdeling Bouw, Wonen en Interieur van het Martinuscollege in Grootebroek hebben een leuke opdracht gekregen: maak iets kleurrijks voor op de muurtjes op het schoolplein. Maandag 7 december hingen de dames de eerste drie van hun negen kunstwerken op.

Een lange betonnen muur staat langs de waterkant van de school. “Een beetje saai en daarom tijd om de boel wat op de fleuren”, vertelt Cor Deen, hoofd beheer. Omdat het plein vooral door de leerlingen wordt gebruikt, zijn het ook de leerlingen die inspraak hebben over de aankleding van het plein. Sascha en Nienke, twee leerlingen uit leerjaar 4 vmbo die gekozen hebben voor de richting Bouw, Wonen en Interieur, hebben van school de opdracht gekregen een ontwerp te maken en uit te voeren om de muren aan de waterkant wat kleurrijker te maken.

Voorafgaand aan het maken van het ontwerp hebben de leerlingen hun medeleerlingen gevraagd wat ze graag op de muren zouden willen zien. Daarna zijn ze gaan ontwerpen, hebben ze materiaal uitgezocht en een (sluitende) begroting gemaakt. Sascha: “Best veel werk, maar heel leuk om te doen. We hebben voor de ontwerpen veel op internet gekeken om inspiratie op te doen en natuurlijk hebben we zelf dingen bedacht.” Op de vraag of de beeltenissen op de borden een speciale betekenis hebben, wordt bevestigend geantwoord. “Sommige borden zijn ‘gewoon’ kleurrijk, maar het bord met de wereld in regenboogkleuren is een klein gebaar om te laten zien dat de wereld één is en dat we tegen pesten zijn”, aldus de dames.

Cor Deen is heel enthousiast over de ontwerpen en de uitvoering. “Heel erg leuk dat leerlingen deze opdracht zo goed en serieus oppakken. Wie weet krijgt het project wel een vervolg.”

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow