Koggenland klaar voor natuurspeeltuin

Share Button

Speeltui Koggenland

Koggenland – Inwoners van Scharwoude namen het initiatief om de bestaande, verouderde en saaie speeltuin om te bouwen tot een fantasierijke en spannende natuurspeeltuin.

Het is duidelijk dat een avontuurlijke speelomgeving kinderen veel meer uitdaagt. In de natuur spelen, bevordert fantasie, creativiteit en gezondheid, stimuleert bewegen en spontaan spel en is spannend en leerzaam.

Inwoners van Scharwoude en omgeving konden hun wensen kenbaar maken en aan kinderen is gevraagd wat zij in de speeltuin willen doen. Naar voren kwam, dat zij vooral natuurlijke paadjes, verstopplekjes, klimmen, bruggetjes, heuvels en dalen en met water spelen erg leuk vinden.

Naar aanleiding van deze inventarisatie ging een ontwerpbureau aan de slag met een schetsontwerp, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Hervormde Gemeente Wester-Koggenland.

De gemeente Koggenland reageerde positief op de ontwikkeling van een natuurspeeltuin en verleent medewerking. Hulp in de vorm van materialen, geld en menskracht zijn meer dan welkom.

De initiatiefnemers vonden bij de Stichting Belangengroep Scharwoude ondersteuning en gaan nu gezamenlijk naar wegen zoeken om het ontwerp uit te voeren.

Het definitieve ontwerp wordt 4 november om 19.30 uur aan alle belangstellenden gepresenteerd in De Overslag in Scharwoude.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow