Keyless auto’s makkelijke prooi voor autodieven

Share Button

REGIO Steeds vaker slagen dieven erin om auto’s te stelen waarbij alleen de aanwezigheid van de sleutel genoeg is om een voertuig te openen of te starten.

Sinds een aantal jaren maken criminelen gebruik van een ingenieuze methode om auto’s die voorzien zijn van het zogeheten ‘keyless entry’ open te krijgen. Met ‘keyless entry’ en ‘keyless start’ is de nabije aanwezigheid van de sleutel voldoende om een auto te openen. Erg handig dus voor autobezitters, maar ook erg makkelijk voor dieven.

Signaal opvangen
Vaak slaan ze met twee personen hun slag. De één vangt met speciale apparatuur het signaal van de sleutel op, die mensen vaak in de gang of in de woonkamer neerleggen, terwijl de ander bij de auto staat en met het verlengde signaal het voertuig opent, start en meeneemt.

Toch hoeven mensen niet lijdzaam af te wachten of hun auto op deze wijze gestolen gaat worden. Volgens Visser kun je zelf de nodige maatregelen treffen. “Met een gautoriseerde startonderbreker is deze manier van diefstal niet mogelijk.” Criminelen kunnen de auto dan misschien nog wel openen via de methode, maar starten zal niet lukken.

Metalen bakje
Naast de startonderbreker doen mensen er verstandig om hun autosleutels niet bij de voordeur te leggen. Ook zou het ook helpen om de sleutel te bewaren in een metalen bakje. Op die manier zal het signaal nooit aan de buitenkant van je huis op te vangen zijn.

 

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow