Kabinet: Verplicht blurren agenten geen optie

Share Button

REGIO Het kabinet ziet niets in een verplichting om gefilmde agenten onherkenbaar te maken, als bescherming tegen ’treitervloggers’. Minister Stef Blok heeft donderdag laten weten dat zo’n ’blurgebod’ wat hem betreft niet wenselijk en niet noodzakelijk is.

De Tweede Kamer had Blok gevraagd te regelen dat agenten alleen nog onherkenbaar in beeld mogen worden gebracht. Dat gebeurde naar aanleiding van de ophef over beledigende en zelfs bedreigende filmpjes door ’treitervloggers’, waar agenten tijdens hun werk slachtoffer van zijn.

Volgens Blok is het niet aannemelijk dat de doelgroep van treitervloggers, voor wie de nieuwe regels zijn bedoeld, zich laat tegenhouden door een ’blurgebod’. Ook denkt Blok dat kwaadwillende fimpjesmakers ook zonder nieuwe regels voldoende kunnen worden aangepakt.

Bovendien zou een blurgebod ervoor zorgen dat geen enkele agent meer herkenbaar in beeld gebracht kan worden. „Dat staat op gespannen voet met de rol die agenten in de maatschappij vervullen”, schrijft Blok aan de Tweede Kamer.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow