Inval in Alkmaarse woning door melding van gewapende man

Share Button

ALKMAAR De politie kwam vanmiddag massaal in actie in de Alkmaarse Mgr Nolensstraat omdat een getuige had gezien dat iemand met een wapen één van de flatwoningen binnenging. Het wapen is niet gevonden, maar er zijn wel drie mensen aangehouden.

“We kregen een melding van iemand die had gezien dat er een meneer met een automatisch wapen naar binnen was gegaan”, vertelt een politiewoordvoerder. “Dat is natuurlijk een serieuze melding. Je wilt voorkomen dat daar dingen gebeuren”, verklaart ze de inzet van onder meer het arrestatieteam.

Dat team is aan het begin van de avond de woning binnengegaan om naar het wapen te zoeken. Het wapen is nog niet gevonden, maar de zoekactie duurt voort.

Drie aanhoudingen
In de woning is iemand aangehouden op verdenking van overtreding van de wet wapens en munitie, zo laat de politiewoordvoerder weten. Of er bij die persoon een wapen is gevonden, is niet bekend. Op straat werd een tweede persoon aangehouden, die evenals de eerste verdachte van wapenbezit, -handel of -vervoer wordt verdacht.

Op straat is een derde aanhouding verricht voor het verstoren van de openbare orde. Over de identiteit van de aangehouden verdachten, kan de politie nog geen mededelingen doen.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow