Inbrekers aangehouden in Zuidoostbeemster

Share Button

Zuidoostbeemster – Op zondagavond werd er ingebroken in een woning aan het Zuiderhof. De politie kon korte tijd later twee verdachten aanhouden. Het ging om Amsterdammers van 21 en 24 jaar oud.

Omstreeks 19.00 uur liep de 95-jarige bewoonster van een pand aan het Zuiderhof naar haar wasmachine om de was te controleren. Toen zij even later terugkwam in de woonkamer, bleek daar een inbreker te staan. De vrouw schreeuwde naar de man, dat hij ‘op moest sodemieteren’. De inbreker ging er vervolgens snel vandoor. De man bleek via een raam binnen te zijn gekomen.

Een getuige meldde, dat hij drie personen in zijn achtertuin aan het Zuiderhof had gezien, die mogelijk bij hem in wilden breken. Hij had de mannen weg zien rennen in de richting van de Burgemeester Koopmansingel.

De gewaarschuwde politie trof twee van de drie verdachten in de omgeving aan. Bij controle bleken de verdachten bekend te zijn bij de politie in verband met inbraken. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij in verzekering gesteld.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de derde verdachte.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow