Hotel zet paspoort online van Poolse wanbetaler

Share Button

Pool Lalik

Enkhuizen – De Poolse Lalik liet zich afgelopen dagen flink verwennen in Herberg de Compagnie in Enkhuizen. Hij had vijf nachten een fijne hotelkamer, genoot van een luxe ontbijtbuffet en liet de ossenhaas zich smaken. Hij ‘vergat’ alleen de pittige rekening van 553,50 euro te betalen.

Volgens RTV NH voelde hoteleigenaar Rick Post al nattigheid toen de man van Poolse origine de openstaande rekening niet wilde betalen, maar wel wilde bijboeken. “Hij zei: ‘Heb een keertje vertrouwen in mensen. Dit doe je alleen omdat ik Pools ben’.”

Zoals dat doorgaans in hotels gebeurt, wordt er een foto van de ID-kaart gemaakt van de desbetreffende gast gemaakt. Post besloot er werk van te maken en slingerde de kopie op Facebook, in de hoop de wanbetaler in de kladden te vatten.

Het bericht op Facebook is al bijna 200 keer gedeeld. “Ik krijg regelmatig berichtjes van mensen die denken dat ze ‘m hebben gezien. Die informatie stuur ik dan direct door naar de politie. Ik ben geen speurder, ik tap liever biertjes.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow