Herfstactiviteiten in Zuiderzeemuseum

Share Button

ZZM-logo2010-vast

Enkhuizen – In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen worden van zaterdag 17 tot en met zondag 25 oktober diverse herfstactiviteiten georganiseerd. Zo maken kinderen een lampion van suikerbiet voor Halloween of Sint Maarten. Natuurlijk mogen ze zich ook verkleden, een visnet breien, een schrijfles volgen of bijvoorbeeld een klompbootje maken.

Vaar tijdens de vakantie nog een keer mee met de museumveerboot en maak een wandeling door het buitenmuseum. Het seizoen van het buitenmuseum wordt zaterdag 24 oktober traditioneel afgesloten met de ‘Avond in het buitenmuseum’.

Tijdens deze avond is het gehele buitenmuseum gezellig verlicht met meer dan duizend stormlantaarns en is er een grote vuurwerkshow te bewonderen. Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november zijn er voor kinderen extra activiteiten in het binnenmuseum. Zo pimpen ze een klompje en maken ze een schilderijtje in het atelier.

Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november vindt de Rabo Museumkidsweek plaats. Kinderen maken kans op het winnen van een vlucht in een Dakota vliegtuig door tijdens deze dagen creatief aan de slag te gaan.

Zuideree Museum

Ieder kind dat een filmpje van een zelf gekozen museumschat met een hierbij passend beeldverhaal instuurt, ontvangt het Gouden Boekje van illustrator Harm van Straaten. Daarbij wordt uit alle inzendingen per provincie een winnaar gekozen voor de vlucht met het vliegtuig. Jonge bezoekers van het Zuiderzeemuseum kunnen dus op zoek gaan naar hun eigen museumschat!

Meer informatie: www.zuiderzeemuseum.nl.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow