Henk Overmars Nederlands kampioen

Share Button

Henk Overmars

Andijk – Biljartvereniging de Hoop verzorgde afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap driebanden extra klasse. Dit stond ook in het teken van het 50 jarig bestaan van de vereniging in café-pension ’t Ankertje in Andijk.

Piet Koops, de voorzitter van de KNBB district West-Friesland, opende het toernooi, in aanwezigheid van de wethouder van sport en cultuur, Joset Fit. Zij voerde de openingsstoot uit. Na drie rondes werd het vrijdag al duidelijk dat de strijd tussen Rob Mans, John Schollink en dorpsgenoot Henk Overmars ging. De als eerste geplaatste Wilfried van Beek verloor zijn partijen en had geen kans meer op de titel.

Publiekslieveling Overmars leverde zaterdag een punt in tegen Erik van Haestregt met een remisepartij. Mans verloor die dag twee partijen, zowel van Schollink, als van Overmars. Duidelijk werd dat de finalepartij de volgende dag gespeeld werd tussen Schollink met 12 matchpunten en Overmars met 11. John had aan een remise genoeg.

Tijdens deze zinderde finale stonden de toeschouwers op een stoel en sommige keken zelfs door de ramen naar binnen. Schollink nam direct de leiding en wist de Andijker ruim een halve partij voor te blijven. Op het moment dat John 8 caramboles voorstond, produceerde Henk een serie van 9 en zette de partij vervolgens naar zijn hand. Bij de stand 43-48 caramboles maakte Henk een eind aan de partij. Het gejuich dat opsteeg vanuit het publiek was oorverdovend.

Dat Andijker Overmars Nederlands kampioen werd in het café waar hij de eerste biljartstappen zette, was het scenario waar biljartminnend Andijk natuurlijk van droomde.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow