Hartverwarmende steun crisisopvang Hoorn.

Share Button

image

Hoorn – Bij de gemeente stromen de aanbiedingen toe van mensen die willen helpen bij de opvang van vluchtelingen in Hoorn. Dat varieert van medische hulp tot een bijdrage in het welkomstpakketje dat vluchtelingen bij aankomst krijgen. Naar verwachting donderdagavond arriveren de eerste vluchtelingen in De Kreek voor 72 uur.

Op dit moment hebben al bijna 200 mensen hulp geboden. Zo zijn al diverse vormen van medische hulp geboden, maar ook kleding en speelgoed. Anderen bieden hun diensten als tolk aan of willen activiteiten voor kinderen organiseren. De hulp die wordt geboden komt uit Hoorn, maar ook uit andere delen van Westfriesland.

Hartverwarmend
Wethouder Nel Douw van Vluchtelingenzaken vindt de steun uit de Hoornse samenleving hartverwarmend. ‘Het doet goed dat zoveel mensen in Hoorn en Westfriesland, deze mensen een warm welkom willen heten. Zij zijn hier in principe maar 3 dagen. Maar ik hoop echt dat zij de korte tijd die zij in Hoorn zijn, zich welkom voelen en even tot rust kunnen komen.’

Kinderkleding en speelgoed
Wie (schone) kinderkleding of speelgoed wil geven, kan terecht bij de Kinderkledingbank Bangaerde 2 in Zwaag (naast het Honky Tonk jeugdgebouw). Er zal vooral behoefte zijn aan winterkleding. De Kinderkledingbank is van maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op dit moment kan de gemeente nog geen antwoord geven op alle hulpaanbiedingen. ‘Eenvoudigweg omdat wij niet weten waaraan behoefte is. Pas als de mensen hier daadwerkelijk zijn weten we meer.’ Zodra meer bekend is zullen we dat laten weten, aldus de wethouder.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u ook helpen?

Op www.hoorn.nl/vluchtelingen staat meer informatie over de crisisopvang in Hoorn.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail deze dan naar vluchtelingen@hoorn.nl. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow