Halve Maen eindigt seizoen met spannende activiteiten

Share Button
Schoolkinderen op Halve Maen
Schoolkinderen op Halve Maen

Hoorn – In de herfstvakantie kunnen kinderen zich even matroos wanen met activiteiten als hijsen, hozen, knopen en troswerpen op het terrein van Centrum Varend Erfgoed.
Speciaal voor museumkaarthouders komt kinderboekenschrijver André Nuyens voorlezen uit zijn nieuwste boek ‘Nooit meer terug’. Op zaterdagavond 31 oktober, tijdens Halloween, griezelen kinderen en hun (groot)ouders op de Halve Maen met de gruwelverhalen die het schip vertelt. Zondag 1 november is de laatste dag van dit seizoen dat de Halve Maen te bezoeken is.

Herfstvakantie
In de herfstvakantie, van zaterdag 17 tot en met zondag 25 oktober, zijn er diverse kinderactiviteiten bij de Halve Maen. Kinderen kunnen zich even matroos wanen, met activiteiten als hijsen, hozen, knopen en troswerpen bij het Centrum Varend Erfgoed. De kans is groot dat ze er de 17e eeuwse schipper Henry Hudson tegen komen…

Op dinsdag 21 en woensdag 22 oktober leest kinderboekenschrijver André Nuyens van 15.00 tot 16.00 uur voor uit zijn nieuwste boek ‘Nooit meer terug’, speciaal voor museumkaarthouders. In een verkorte rondleiding vertelt de bemanning aan boord van de Halve Maen de spannende verhalen van dit VOC-schip over de ontdekking van het huidige New York. Reserveren is in de herfstvakantie niet nodig. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Halloween
Op zaterdagavond 31 oktober kunnen kinderen en hun (groot) ouders griezelen op de Halve Maen. Om 18.00 uur, als het donker wordt en de kaarsen branden, veranderen het schip en het terrein bij Centrum Varend Erfgoed in een gruweldecor. De scheepsbel begint ineens te luiden en je voelt de wind, of was het een zwarte kat?, langs je benen gaan. Op de Halve Maen hoor je bij kaarslicht de spannende verhalen van het schip, van kielhalen tot scheurbuik. De entree is voor kinderen 2,50 euro. Hun (groot)ouders kunnen gratis mee. Reserveren is niet nodig. De Halloweenactiviteiten zijn doorlopend tussen 18.00 en 22.00 uur.

Winteronderhoud
De Halve Maen is dit seizoen nog tot en met 1 november geopend. Vanaf dan is het schip gesloten en wordt het klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen dat in het voorjaar van 2016 begint.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow