Haal een frisse neus in herfstig West-Friesland

Share Button

Hefstbladeren

Spanbroek – De herfst lokt vaak uit om eens lekker op de bank te ploffen met warme chocolademelk en speculaas.

Zonde, want de herfst is bij uitstek een jaargetijde om te genieten van de natuur; bladeren hebben de prachtigste kleuren, een verscheidenheid aan paddenstoelen schieten de grond uit en de buitenlucht zorgt voor een frisse neus. Wandelvereniging A.W.V.’69 verzorgt daarom dit weekend een Herfstwandeltocht vanuit Spanbroek.

De Herfstwandeltocht vindt zowel 17 als 18 oktober plaats en er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende afstanden: vijf, tien, vijftien en vijfentwintig kilometer. Er wordt gestart vanuit de kantine van voetbalvereniging HOSV aan Waterkant 56 in Spanbroek.

Wandelaars van de vijfentwintig kilometer kunnen starten tussen 9.00 en 11.00 uur. Wie de kortere afstanden wil afleggen, mag tussen 9.00 en 13.00 uur beginnen met de wandeling. Het startlokaal sluit beide dagen om 16.30 uur. Als herinnering krijgt iedereen een fraaie medaille.

Vergezichten
De wandelroutes laten deelnemers de mooie gedeeltes van West-Friesland zien. De routes voeren de wandelaars door het West-Friese landschap met zijn prachtige vergezichten en karakteristieke dorpen met oude stolpboerderijen. Verder wandelen de deelnemers over schelpenpaden en langs water waar vele soorten vogels leven. Kortom, een prachtig gebied dat een bezoek meer dan waard is.

Hond
De routes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Wandelen met de hond is mogelijk, maar dan mag er geen gebruik worden gemaakt van de graspaden en grasdijken in het agrarisch gebied; zij kunnen de aanwijzingen opvolgen.

Meer informatie over de wandeltocht? Neem dan contact op met F.J. Glorie via 0226-354252 of secretariaatAWV69@gmail.com.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow