Griezelen met Halloween op de Halve Maen

Share Button
Foto: Frans Stam
Foto: Frans Stam

Hoorn – Kom je zaterdag 31 oktober griezelen op de Halve Maen? Speciaal voor kinderen en hun (groot) ouders zijn de Halve Maen en Centrum Varend Erfgoed die avond met Halloween te bezoeken.

Het VOC-museumschip en de omgeving daarvan vormen het decor voor spannende verhalen van de bijzondere opvarenden en personages aan wal. In groepen worden de bezoekers meegenomen en bouwt de spanning langzaam op.

Om 18.00 uur, als het donker wordt en de kaarsen branden, veranderen het schip en het terrein bij Centrum Varend Erfgoed in een griezeldecor. De scheepsbel begint ineens te luiden en je voelt de wind (of was het een zwarte kat?) langs je benen gaan. Op terrein van Centrum Varend Erfgoed en in de werkplaats nemen de personages aan wal de bezoekers mee in de geruchten dat het er spookt. Eenmaal aan boord kunnen de scheepskok en kapitein dat bevestigen. Zij vertellen je waarom het leven aan boord niet is wat het lijkt. En wie is toch dat mysterieuze figuur dat zomaar ineens opduikt?

De entree tijdens de Halloweenavond is voor kinderen 2,50 euro. Hun (groot)ouders kunnen gratis mee. Reserveren is niet nodig. De Halloweenactiviteiten zijn doorlopend tussen 18.00 en 22.00 uur. Locatie: Schuijteskade 22 op het Oostereiland in Hoorn.

Winteronderhoud
De Halve Maen is dit seizoen nog tot en met 1 november geopend. Daarna is het schip gesloten en wordt het klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen dat op 1 maart 2016 begint.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow