Gloednieuwe lift voor Rozenstaete

Share Button

De Goorn – Geen lange wachtrijen meer, met een grote groep naar beneden en naar boven, en een stem die je vertelt op welke verdieping je bent. Dit zijn een paar kenmerken van de nieuwe lift bij woonzorgcomplex Rozenstaete. Sinds december zijn de bewoners van Rozenstaete namelijk een tweede lift rijker.

Opening
Vrijdagmorgen 18 december is de lift officieel geopend. Onder het genot van een kopje koffie met gebak vierden de bewoners de komst van hun nieuwe lift. Intermaris bedankte de bewoners voor hun geduld tijdens de werkzaamheden. Er was soms geluids- en vervuilingsoverlast en ze moesten gebruikmaken van een andere entree. Toch missen de bewoners de reuring ook wel een beetje. ‘De bouwvakkers die rondliepen waren erg aardig en gezellig.’

Stichting Ouderenzorg Ursem-De Goorn-Avenhorn
De wens voor een tweede lift was er al lang, alleen ontbraken de financiën nog. In 2014 kwamen Wilgaerden en Intermaris bij elkaar en bleek het toch mogelijk. Mede dankzij een gulle gift van Stichting Ouderenzorg Ursem-De Goorn-Avenhorn heeft Intermaris de lift kunnen laten plaatsen. Er is meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een grotere lift te plaatsen, zodat er ook bedden in kunnen worden vervoerd.

Vlekkeloos
Eind augustus startte de bouw door aannemer Ooijevaar. Deze verliep eigenlijk vlekkeloos. In december namen de bewoners de lift in gebruik. ‘Ik schrok me rot de eerste keer, er kwam een stem uit die me vertelde dat de deur dicht ging en op welke verdieping ik was.’

De komst van de nieuwe lift draagt er mede aan bij dat de bewoners in Rozenstaete langer zelfstandig en met veel woonplezier kunnen blijven wonen.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow