Een derde minder faillissementen

Share Button

 faillisementen

Regio – Het aantal faillissementen is in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 27 procent gedaald ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. Dat heeft Faillissementsdossier.nl vandaag bekendgemaakt.

In de eerste negen maanden van 2015 gingen in totaal 5589 bedrijven en instellingen bankroet. Dat zijn er nog altijd ruim drie keer zoveel als voor de crisis. In de eerste drie kwartalen van 2007, het laatste jaar voorafgaand aan de crisis, waren er 1771 faillissementen.

In het derde kwartaal dit jaar daalde het aantal faillissementen nog sterker dan in de eerste twee kwartalen; liefst 35 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2014.

Opleving restaurants

De horeca zag de omzet in het tweede kwartaal van 2015 liefst 6 procent stijgen ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. Uitschieters waren de restaurants met een gemiddelde plus van 8,5 procent. Hotels en snackbars noteerden een omzettoename van gemiddeld 5 procent, Cafés 2,8 procent.

Ook in de bouw en de detailhandel waren er fors minder faillissementen, respectievelijk 27 procent en 25 procent.

Opvallend was de toename van het aantal failliete schoenenwinkels. Terwijl aanzienlijk minder kledingwinkels (30 procent) het loodje legden, verdubbelde het aantal failliete schoenenwinkels tot 34.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow