Eén avond alle zorgen vergeten… Petticoat

Share Button

PetticoatHoorn – Cultuur is belangrijk en moet voor iedereen bereikbaar zijn. Musicalvereniging Westend gelooft hier vurig in, en heeft daarom verschillende acties opgezet om theater bereikbaar te maken voor twee kwetsbare groepen:

Leden van de Kinderkleding Bank en inwoners van zorgcentrum Avondlicht.

Zo is Westend een samenwerking aan gegaan met Lionsclub Hoorn de Doelen en Alpha Tours om ouderen te laten genieten van een prachtige voorstelling: Petticoat in Schouwburg het Park in Hoorn. Eén van de problemen waar ouderen vaak mee te maken krijgen, is beperkte mobiliteit. Westend heeft daarom vervoer geregeld waarmee de ouderen van zorgcentrum Avondlicht van en naar Schouwburg Het Park worden gebracht. Door de hulp van Lionsclub Hoorn de Doelen en Alpha Tours hoeft deze groep ouderen enkel een gereduceerd tarief voor een kaartje te betalen om de hele middag verzorgd en vermaakt te worden.

Mevrouw Wiedeman woont in Avondlicht en is zeer enthousiast over het uitje. ‘Vorig jaar was ik met twee vriendinnen naar Ciske de Rat – de Musical van Westend. Dat was zo professioneel! Ik heb daarom heel veel zin in Petticoat. Erg prettig dat ook dit jaar het vervoer geregeld wordt. Je gaat toch niet zo snel met je rollator naar de schouwburg toe.’

KinderKledingBank
Ook het West-Friese bedrijfsleven wordt betrokken bij de plannen om mensen naar het theater te krijgen. Voor ieder kaartje van Petticoat dat vanaf 1 november wordt verkocht, wordt er één aangeboden aan de KinderKledingBank Hoorn (zolang de voorraad strekt). De geschonken kaarten worden beschikbaar gesteld door lokale bedrijven. Wat normaal gesproken voor de kinderen én ouders van de KinderKledingBank ondenkbaar is, wordt zo toch waargemaakt. De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld om te helpen: Baby Plus en ’t Kroegie uit Hoorn en Profijt Advies uit Abbekerk. Ook bijdragen aan deze bijzondere actie? Dat kan al vanaf één kaart. Alle hulp is welkom!

Over Petticoat
De inwoners van zorgcentrum Avondlicht en leden van de KinderKledingBank gaan genieten van de musical Petticoat van Westend. In Petticoat droomt Pattie ervan een beroemde zangeres te worden. Ondanks protesten uit haar conservatieve familie vertrekt zij eind jaren ’50 naar Amsterdam om haar droom waar te maken. Daar ontdekt zij dat beroemd worden altijd een prijs heeft. Na het knallende succes van Ciske de Rat vorig jaar, heeft Stage Entertainment aan Westend de rechten gegeven om van Pattie een West-Fries meisje te maken, in plaats van een meisje uit Groningen. Een van de succesvolste Nederlandse producties krijgt hierdoor een West-Fries tintje. Een unieke voorstelling, die je écht niet mag missen!

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow