Drie tieners aangehouden na straatroof Berkhout

Share Button

HOORN Met de aanhouding van twee jongens van 16 en 17 jaar uit Hoorn heeft de politie een straatroof opgelost. De straatroof vond plaats in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli op de Berkhouterweg in Hoorn. In het onderzoek werd bovendien nog een 16-jarige jongen uit Hoorn aangehouden wegens heling.

Straatroof
De straatroof vond plaats rond middernacht toen twee 17-jarige jongens uit Hoorn na een bioscoopbezoek naar huis toe fietsten. Op de Berkhouterweg werden zij gevolgd door de verdachten op een scooter. Toen zij onder het viaduct van de A7 doorfietsten en het Oosteinde van Berkhout opreden, werden zij klem gereden door die twee jongens op de scooter, waarna zij beiden hun telefoon onder bedreiging moesten afgeven. De daders reden vervolgens weer weg op de scooter richting Hoorn.

‘Grap’ leidt naar daders
De zaak kwam aan het rollen toen twee nachten later, in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli, voorbijgangers werden belaagd in het park de Risdammerhout. Hoewel er geen sprake was van bedreiging of diefstal, werd toch de politie gewaarschuwd. Twee van de drie verdachten konden toen worden aangehouden. Zij verklaarden later voor de grap mensen bang te willen maken.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow