Diabetes in Beweging! start 26 oktober

Share Button

sportopbouwwerk

Hoorn – ‘Diabetes in Beweging’ biedt mensen met type 2 diabetes de mogelijkheid om onder leiding van ervaren instructeurs effectief aan hun gezondheid te werken.

Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert dit beweegprogramma in samenwerking met het Diabetes Zorgsysteem West-Friesland.

Diabetes is op dit moment de meest voorkomende aandoening in Nederland. Er zijn zo’n 830.000 mensen met diabetes en naar schatting 250.000 mensen hebben diabetes zonder dat zij het weten. Het beweegprogramma ‘Diabetes in Beweging’ kan mensen met type 2 diabetes helpen hun conditie te verbeteren en aan hun gezondheid te werken. Het gaat daarbij niet alleen om het bewegen.

Minstens zo belangrijk is het leren kennen van lotgenoten. Zo ontstaat er gaandeweg een clubgevoel en wordt het steeds leuker om met de activiteiten mee te doen.

Beweegprogramma
Op maandag 26 oktober gaat het kennismakingsprogramma van acht weken van start. Wekelijks kan men meedoen aan fitness en een beweeginstuif. Daarnaast worden iedere week kennismakingslessen van verschillende activiteiten gegeven, zoals zwemmen, tafeltennis, dynamic tennis, tai chi, yoga, dansen, zumba en wandelen. Het is mogelijk om wekelijks aan meerdere activiteiten deel te nemen, maar het is niet verplicht. Men kan zelf kiezen uit de verschillende onderdelen.

Kosten
Dankzij de financiële inzet vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en een bijdrage van de gemeente Hoorn, is de eigen bijdrage voor acht weken 15 euro per persoon.

Inschrijving
Heeft u type 2 diabetes, woont u in de gemeente Hoorn en wilt u deelnemen aan het beweegprogramma? Schrijft u zich dan voor vrijdag 16 oktober in. Het inschrijfformulier kunt u vinden op www.sportopbouwwerkhoorn.nl onder het kopje ‘inschrijven’.

Meer informatie
Meer informatie over het kennismakingsprogramma ‘Diabetes in Beweging’ is te vinden op www.sportopbouwwerkhoorn.nl. Voor vragen kan men contact opnemen met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, telefonisch via 0229 252200 of per mail via sportopbouwwerk@hoorn.nl.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow