Cabinepersoneel KLM voert acties op: zondag langere werkonderbrekingen

Share Button

SCHIPHOL Het cabinepersoneel van de KLM gaat zondag langere werkonderbrekingen houden tegen de plannen van de luchtvaartmaatschappij om te snijden in het aantal cabinemedewerkers aan boord. Dat melden de vakbonden VNC en FNV vanavond.

De acties vinden plaats tussen 5.00 en 23.00 uur op alle vluchten. Deze week werden al werkonderbrekingen van 10 minuten gehouden.

De KLM gaat vanaf zondag op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen minder cabinepersoneel inzetten. Volgens de vakbonden is daardoor niet alleen het personeel de dupe maar ook de passagiers.

“Het personeel heeft de afgelopen dagen al korte werkonderbrekingen gevoerd om de directie op hun besluit te doen terugkomen, maar tot op dit moment hult de directie zich in stilzwijgen. Daarom gaan ze zondag langere werkonderbrekingen houden”, aldus een woordvoerster van FNV Luchtvaart.

Volgens de FNV-woordvoerster is de actiebereidheid onder het KLM-personeel groot. Deze week deed meer dan de helft van het cabinepersoneel mee. Voor zondag wordt verwacht dat dit aantal nog zal stijgen.

De woordvoerster laat verder weten dat het cabinepersoneel zijn best zal doen om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken. “Ons doel is niet om de reizigers te treffen. Zij moeten met een goed gevoel hun reis kunnen beginnen. Helaas wil de directie van KLM deze weg bewandelen, omdat zij niet aan de wensen van hun eigen werknemers tegemoet wil komen. De bal ligt bij hen”, aldus de woordvoerster.

Vakbond @myvnc kondigt nieuwe werkonderbrekingen bij KLM aan: zondag 20 min, tussen 5u en 23u. Zondag ook start van -1 steward(ess) @rtvnh pic.twitter.com/ofywlDRs2h

— Doron Sajet (@dsajet) October 28, 2016

Bron: RTVNH

You May Also Like

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow