Bijeenkomst over hulp aan vluchtelingen Enkhuizen

Share Button

logo-gemeente-enkhuizen

Enkhuizen Heeft u een vraag of een initiatief die gaat over het bieden van hulp aan asielzoekers? U bent van harte welkom tijdens de bijeenkomst van de gemeente op zaterdag 17 oktober vanaf 9.30 uur in de Nieuwe Doelen.

Er melden zich veel vluchtelingen in Europa, ook in Nederland. Gemeenten worden opgeroepen om te helpen bij de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. “Vanuit onze verantwoordelijkheid zijn wij bereid om mee te helpen”, aldus het college van Enkhuizen.

Wat doet de gemeente Enkhuizen?

In overleg met de woningstichting wordt onderzocht of er versneld extra woningen gebouwd kunnen worden, waarin ook statushouders gehuisvest kunnen worden. Statushouders zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. Zo ontstaat er in de asielzoekerscentra weer ruimte voor nieuwe vluchtelingen. Wij zoeken ook naar mensen die statushouders kunnen begeleiden.

Kom naar de bijeenkomst!

De afgelopen tijd zijn er bij de gemeente meerdere initiatieven ingediend om vluchtelingen en asielzoekers te helpen. Ook zijn er veel vragen. De gemeente wil graag tijdens een bijeenkomst op zaterdag 17 oktober hierover in gesprek. U bent van harte welkom. Inloop is vanaf 9.30 uur, we starten om 10.00 uur.

Aanmelden

De gemeente wil weten hoeveel mensen naar de bijeenkomst komen.

Meld u vooraf aan via e-mail: 17oktober@sed-wf.nl. Geef daarbij naam en adres door van de persoon of de personen die komen. Als u namens een organisatie aanwezig bent, dan dient u dit ook aan te geven. Aanmelden vooraf is verplicht.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow